Werken op De Meerwaarde

De Meerwaarde heeft een prachtige locatie met een mooi schoolgebouw en goede faciliteiten. Hier krijgen onze VMBO- en PrO-leerlingen les.  

Begeleiding nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers bieden wij passende begeleiding. De introductieperiode is maatwerk. Voor docenten bestaat deze bijvoorbeeld uit een introductiedag, (beeld)coaching, training 'de zes rollen van de leraar' en intervisie. Bij elke medewerker kijken we wat er nodig is, zodat hij/zij zich snel thuis voelt op onze school.

Loopbaanmogelijkheden

De Meerwaarde wil iedere medewerker de gelegenheid bieden een interessante loopbaan te ontwikkelen. We onderscheiden daarbij 5 ontwikkelingslijnen:
  1. Pedagogisch-didactisch;
  2. Onderwijsontwikkeling;
  3. Organisatieontwikkeling;
  4. Begeleiding en ondersteuning;
  5. Leiderschap.
De kern van deze loopbaanlijnen is het leren en de ontwikkeling van leerlingen. Binnen onze ‘platte’ schoolorganisatie zijn verticale loopbaanpaden relatief schaars. Echter, binnen onderwijsteams zijn tal van mogelijkheden voor leraren om zich te specialiseren of deel te nemen aan projecten. Ontwikkeling is dus zowel horizontaal als verticaal mogelijk; de nadruk ligt niet op hiërarchische ontwikkeling. De verticale ontwikkeling van docent is mogelijk in LB, LC en LD of richting een leidinggevende functie.
 
Ook voor onderwijsondersteunend personeel (OOP) zijn er diverse mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Afhankelijk van zijn/haar talenten is het mogelijk om deel te nemen aan onderwijsactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn: deelname in een project, meegaan op werkweek of een training verzorgen vanuit het Expertise- en BegeleidingsCentrum (EBC).
 
Er is een ruim budget voor opleidingen en/of trainingen.

Lisette vertelt...